Huurbegeleiding

Ontbreekt het je aan tijd om een woning te zoeken? Vindt u onderhandelingen over de huurvoorwaarden en de huurprijs lastig? Bent u onbekend met de omgeving waarin u een woning zoekt? Ziet u op tegen het beoordelen of opstellen van een huurovereenkomst? Dan is het verstandig om u bij te laten staan door een deskundig makelaar. De makelaar kan u van begin tot eind begeleiden en adviseren in dit proces.

Het proces bestaat uit de volgende stappen:

Oriënterend gesprek

We maken kennis met elkaar en starten dan met een vrijblijvend oriënterend gesprek. Aan welke eisen dient de woning te voldoen en in welke omgeving wilt u wonen? Wat is het budget waarbinnen gezocht moet worden? Van Reenen Makelaardij helpt u met het vaststellen van uw woonwensen. Indien we tot overeenstemming zijn gekomen wordt er in samenspraak met u een huurplan opgesteld. Vervolgens gaat de makelaar op zoek naar de juiste huurwoning.

Bezichtiging van uw woning

In samenspraak met u maken we een afspraak voor een bezichtiging, eventueel ook in de avonduren en in het weekend. Van Reenen Makelaardij begeleidt u door de woning en bepreekt met u de buurt. Wanneer de bezichtiging is gepasseerd, dan nemen we samen de bezichtiging nog even door. Is de woning naar wens, dan starten we de onderhandelingen met de verhuurder.

Onderhandelingen

De onderhandelingen zijn vooral spannend. Van Reenen Makelaardij geeft u advies en begeleidt u door dit onderhandelingsproces. We gaan voor u de beste deal realiseren! We onderhandelen over de huurperiode, de huurprijs en de huurvoorwaarden. We bespreken natuurlijk ook nog andere praktische zaken, zoals het energielabel, verzekeringen etc. etc.

De contractuele afhandelingen

Indien de onderhandelingen afgerond zijn, beoordeelt Van Reenen Makelaardij de huurovereenkomst en neemt deze uitgebreid met u door. Tenslotte wordt deze huurovereenkomst door alle partijen ondertekend. Van Reenen Makelaardij ondersteunt u tevens met de opleveringsbezichtiging en overdracht van de sleutel. Daarnaast kan van Reenen Makelaardij u assisteren met het afsluiten van contracten voor gas, water, elektra, internet en TV.

Contact

Wilt u graag meer weten over huurbegeleiding? Neem dan vrijblijvend contact op met Henry van Reenen.