Verkoopbegeleiding

Indien u verkoopplannen heeft is het verstandig om u bij te laten staan door een deskundig makelaar. Hij heeft kennis van de lokale markt en analyseert de verzamelde gegevens van de woning. In samenspraak met u stellen we een verkoopplan op die aansluit bij uw wensen als opdrachtgever. De makelaar kan u dus van begin tot eind begeleiden en adviseren in dit proces.

Het proces bestaat uit de volgende stappen:

Oriënterend gesprek

Nadat u heeft aangegeven dat u uw woning te koop wil zetten, brengt de makelaar u een persoonlijk bezoek. We maken kennis met elkaar en starten dan met een oriënterend gesprek. De makelaar geeft u een reëel advies over de vraagprijs van uw woning en biedt u een offerte aan.

Presentatie woning

Het belang van een goede presentatie van uw woning is cruciaal in de makelaardij. Van Reenen Makelaardij werkt samen met een professionele organisatie om een uitstekende presentatie van uw woning te verzorgen. Woningfotografie, Videotour, 360 graden fotografie, Floorplanner plattegrond, NEN2580 Meetrapport etc. etc. behoren tot de mogelijkheden. En dit alles tegen een aantrekkelijk tarief. Uw woning wordt onder andere gepresenteerd op internet op sites als funda.nl en pararius.nl.

Bezichtiging van uw woning

In samenspraak met u maken we een afspraak voor een bezichtiging, eventueel ook in de avonduren en in het weekend. Van Reenen Makelaardij begeleidt potentiële kopers door uw woning met de juiste attitude. Wanneer de bezichtiging is gepasseerd, dan nemen we samen de bezichtiging nog even door.

Onderhandelingen

De onderhandelingen zijn vooral spannend. Van Reenen Makelaardij geeft u advies en begeleid u door dit onderhandelingsproces. Indien de onderhandeling afgerond is, stellen wij de koopakte op en laten deze door beide partijen ondertekenen. Na ondertekening van de koopovereenkomst heeft de koper, volgens de wet, drie dagen bedenktijd.

De contractuele afhandelingen

De makelaar controleert en bespreekt samen met u de notariële en administratieve stukken en u wordt ondersteund met de eindinspectie.

Contact

Wilt u graag meer weten over verkoopbegeleiding? Neem dan vrijblijvend contact op met Henry van Reenen.